10 έξυπνες ιδέες αποθήκευσης του χριστουγεννιάτικου στολισμού


Το τέλος των γιορτών έφτασε και είναι η ώρα να μαζέψουμε τον όμορφο χριστουγεννιάτικο στολισμό από τα σπίτια μας. Είναι μια διαδικασία κουραστική για τους περισσότερους, γι’αυτό και συγκέντρωσα πρακτικές ιδέες που θα μας διευκολύνουν να εξοικονομήσουμε περιττό χρόνο και κόπο!

xmas undecorate

 

Ακολουθούν 10 εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να συμμαζέψετε, να τακτοποιήσετε και να οργανώσετε το χριστουγεννιάτικο στολισμό μέχρι τα επόμενα Χριστούγεννα.

1. Παλιές ζώνες: χρησιμοποιείστε παλιές ζώνες που δεν φοράτε πια για να δέσετε τα κλαδιά του χριστουγεννιάτικου δέντρου και να είναι ευκολότερο στην αποθήκευσή του.

1

2. Κουτιά αυγών και μήλων: χρησιμοποιείστε τις θήκες των αυγών για να αποθηκεύσετε τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και τα κουτιά των μήλων για να τοποθετήσετε τα μεγαλύτερα στολίδια.

2

3. Δοχεία του καφέ: χρησιμοποιείστε βάζα του καφέ και άλλα δοχεία που δεν θέλετε πια για να βάλετε τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια αφού τα αφαιρέσετε από το δέντρο και τα ξεμπερδέψετε.

3

4. Παλιές λεκάνες: οι λεκάνες είναι ιδανικός αποθηκευτικός χώρος, και μπορείτε να προσθέσετε οριζόντια στηρίγματα για να κρεμάτε τα στολίδια.

4

5. Ένα «ανοιχτό» κουτί: εάν δυσκολεύεστε κάθε φορά να βρείτε τα αγαπημένα σας στολίδια, φτιάξτε ένα ανοιχτό κουτί και τοποθετείστε με τη σειρά προτίμησης τα στολίδια σας, ώστε να τα βρείτε εύκολα και γρήγορα την επόμενη φορά.

5

6. Σωλήνες: χρησιμοποιείστε σωλήνες για να τοποθετήσετε τα κομμάτια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Τυλίξτε κάθε στρώση του δέντρου με σπάγγο και βάλτε τα σε ξεχωριστούς σωλήνες.

6

7. Κολλητική ταινία: τα τεχνητά δέντρα έχουν χρωματικούς κώδικες στα κομμάτια τους για να διευκολύνουν την ετοιμασία του δέντρου. Μετά από χρόνια είναι πιθανό να ξεθωριάσουν τα χρώματα, και γι’αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κολλητική ταινία σε κάθε κλαδί με αύξοντα αριθμό για να είναι εύκολη η διαδικασία μαζέματος του δέντρου, αλλά και στησίματος της επόμενης χρονιάς.

7 (2)

8. Πλαστικά ποτήρια: χρησιμοποιείστε πλαστικά ποτηράκια για να τα κολλήσετε σε ένα κουτί από χαρτόνι και να τοποθετήσετε στο καθένα τις χριστουγεννιάτικες μπάλες. Έτσι τα στολίδια θα είναι τακτοποιημένα και θα αποφύγετε τον κίνδυνο να σπάσουν.

8 (2)

9. Θήκη για κορδέλες: κρατήστε τις κορδέλες, τα περιτυλίγματα και όλα τα είδη περιτυλίγματος σε ένα κουτί για να τα έχετε συγκεντρωμένα για την επόμενη φορά.

910. Αποθήκευση για το στεφάνι: για να κρατήσετε το στεφάνι σας φρέσκο και όμορφο από έτος σε έτος, χρησιμοποιείστε μια κρεμάστρα και μια πλαστική σακούλα για στεγνό καθάρισμα για να το καλύψετε πριν το αποθηκεύσετε.

10

Καλή χρονιά!

Πηγή: http://www.apartmenttherapy.com/

Κατηγορίες: Tips για το σπίτι

Ετικέτες: , , , , ,