Aβοκάντο: ένα φοβερό συστατικό για επιδόρπιο!


Οι περισσότεροι από μας όταν σκεφτόμαστε το επιδόρπιο μας έρχεται στο μυαλό η σοκολάτα και συστατικά όπως η ζάχαρη, το γάλα και το βούτυρο. Υπάρχει όμως και μια εναλλακτική πιο υγιεινή προσέγγιση για το επιδόρπιο που μπορούμε να υιοθετήσουμε, ειδικά αυτή την περίοδο του καλοκαιριού… Σκεφτείτε λοιπόν το αβοκάντο ως το κυρίαρχο συστατικό του επιδορπίου, που αποτελεί μια θρεπτική τροφή και ιδανικό υποκατάστατο στο βούτυρο ή το λάδι καθώς και στα γαλακτοκομικά που υπάρχουν στις περισσότερες συνταγές!

avocado&chocolate

Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και δίνει μία βελούδινη υφή στα επιδόρπια και παράλληλα να προσφέρει περίπου 20 βιταμίνες, μέταλλα και θρεπτικά συστατικά που είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας! Συνεπώς μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη διατροφή μας και είναι ιδανικό για όλη την οικογένεια καθώς έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β, Κ και Ε, είναι πλούσιο σε μαγνήσιο και χαλκό και περιέχει πολύ κάλιο (ισοδύναμο με 3 μπανάνες!). Διαβάστε λοιπόν τις ακόλουθες δύο συνταγές με συστατικό το αβοκάντο αντί για τα τυπικά συστατικά των επιδορπίων και δοκιμάστε τις! Οι συνταγές είναι φυσικά κατάλληλες και για χορτοφάγους.  

Κρέμα σοκολάτας με αβοκάντο  

 

pudding 5

Απολαύστε ένα γλυκό χωρίς ενοχές! Περιέχει μόνο 5 υλικά, δε χρειάζεται ψήσιμο και θα το λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά (Για 2 άτομα)

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/4 της κούπας κακάο ή σκόνη κακάο
  • 1/4 της κούπας  ακατέργαστο νέκταρ αγαύης (μέλι ή σιρόπι σφενδάμου επίσης βολεύει)
  • 1/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (εναλλακτικά αμύγδαλο)

avocado-chocolate-cake

ΟΔΗΓΙΕΣ: Χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διακοσμείστε το με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς ή φρούτα και σερβίρετε αμέσως ή το βάζετε στο ψυγείο.

 

 

Σοκολατένια μπισκότα με αβοκάντο

 

Double-Chocolate-Avocado-Cookies

Αυτή η συνταγή συνδυάζει δυο υγιεινά και νόστιμα λιπαρά για να δημιουργήσει φανταστικά μπισκότα που διατηρούνται φρέσκα, μαλακά και νόστιμα ακόμα και μέρες μετά. Επίσης η συνταγή μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να είναι κατάλληλη για χορτοφάγους.

ΥΛΙΚΑ (Για 18-24 μπισκότα)

  • 1 1/4 φλιτζάνια λευκό αλεύρι ή ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κακάο
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
  • 1/4 φλιτζάνι πολτοποιημένο αβοκάντο
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
  • 1/2 φλιτζάνι κομματάκια μαύρης σοκολάτας

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς και απλώστε ένα φύλλο ψησίματος

2. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Αφήστε τα κατά μέρος.

3. Σε ένα μίξερ ή μπλέντερ, χτυπάμε το λάδι καρύδας, αβοκάντο, και τις ζάχαρες μαζί μέχρι να γίνουν μία υφή κρεμώδης και απαλή. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας.

4. Με το μπλέντερ ή μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε το μισό από το μίγμα αλευριού. Έπειτα προσθέστε το γάλα και στη συνέχεια τα υπόλοιπα ξηρά συστατικά. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας.

recipe 2

5. Σχηματίστε τα μπισκότα και αφού τα τοποθετήσετε στο χαρτί, πιέστε ελαφρώς με ένα κουτάλι για να γίνουν ελαφρώς πεπλατυσμένα.

6.Ψήστε τα μπισκότα για 10 λεπτά ή μέχρι να σκληρύνουν στις άκρες αλλά να είναι μαλακά στο κέντρο. Αφήστε τα να κρυώσουν πάνω στο χαρτί ψησίματος για δύο λεπτά και μετά μεταφέρτε τα σε μία σχάρα για να κρυώσουν τελείως.

Vegan-Chocolate-Avocado-Cookies

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!!

 

πηγή: http://dailymom.com/

Κατηγορίες: Συνταγές