DIY: 3 Συνταγές για υγιεινό και νόστιμο παγωτό χωρίς γάλα


cover 3

Όλοι μας, μικροί και μεγάλοι, τρελαινόμαστε για το παγωτό και δε μπορούμε να φανταστούμε το καλοκαίρι χωρίς αυτό. Βέβαια γνωρίζουμε ότι τα παγωτά του εμπορίου έχουν συντηρητικές ουσίες που θα μπορούσαμε να αποφύγουμε εάν το φτιάχναμε μόνοι μας.

Σας δίνουμε 3 υπέροχες συνταγές για να ετοιμάσετε εύκολα παγωτό στο σπίτι χωρίς γαλακτοκομικά, με αγνά υλικά και ένα βασικό συστατικό: τη μπανάνα! Οι συνταγές αυτές είναι πανεύκολες και με χαμηλά λιπαρά, χορτοφαγικές και χωρίς γλουτένη αποτελώντας την ιδανική υγιεινή εναλλακτική πρόταση στο παγωτό! Θα τις λατρέψετε.

bananas

 

Σημείωση: σε όλες τις συνταγές συνίσταται να χρησιμοποιείτε πολύ ώριμες μπανάνες καθώς δίνουν την πιο πλούσια γεύση και την πιο κρεμώδη υφή στο παγωτό σας. 

Συνταγές για εύκολο και υγιεινό παγωτό χωρίς γαλακτοκομικά και με ένα μόνο βασικό συστατικό: τη μπανάνα!

 

Παγωτό με καλοκαιρινά βατόμουρα

Αυτό το παγωτό είναι δροσιστικό και όχι πολύ γλυκό. Αποτελεί το ιδανικό επιδόρπιο σε ένα υπαίθριο τραπέζι μία ζεστή καλοκαιρινή βραδιά.

summer berries 
ΥΛΙΚΑ
  • 3 μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 1/2 φλιτζάνι κατεψυγμένα καλοκαιρινά βατόμουρα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

  1. Ξεφλουδίστε και κόψτε 3 μπανάνες. Τοποθετείστε τις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ. TIP: Οι κομμένες κατεψυγμένες μπανάνες είναι ευκολότερο να πολτοποιηθούν απ’ότι οι ολόκληρες μπανάνες.
  2. Βάλτε τις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας στον πολυκόφτη με τα παγωμένα βατόμουρα. Θρυμματίστε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η υφή του μείγματος να μοιάζει με την υφή που έχει το παγωτό. Το μείγμα θα περάσει από μία περίεργη φάση αλλά συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει λεία ή υφή του.
  3. Μόλις το μείγμα έχει κρεμώδη υφή, προσθέστε μέλι και ανακατέψτε για ακόμα 30 δεύτερα.
  4. Διακοσμείστε με μούρα και φύλλα μέντας για να σερβίρετε.

Παγωτό σοκολάτα με φουντούκια

Είναι γνωστό η μπανάνα συνδυάζεται άψογα με τη σοκολάτα! Εάν είστε λάτρης της σοκολάτας θα αγαπήσετε αυτή τη συνταγή και εάν είστε γλυκατζής μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα του μελιού και του κακάου στη συνταγή. TIP: Δοκιμάστε τη συνταγή εκτός από φουντούκια με καρύδια ή καβουρδισμένα φιστίκια, καθώς όλα τα είδη ξηρών καρπών ταιριάζουν.  choco hazelnut

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • Μικρή χούφτα θρυμματισμένα φουντούκια

 

ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Βάλτε τις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μαζί με το κακάο και θρυμματίστε για περίπου 5 λεπτά. Και πάλι, το μείγμα θα περάσει από μία περίεργη φάση, αλλά συνεχίστε την επεξεργασία μέχρι να γίνει λείο.
  2. Προσθέστε μέλι και ανακατέψτε για ακόμα 30 δεύτερα.
  3. Διακοσμείστε με τα φουντούκια για να σερβίρετε.

Παγωτό με φυστικοβούτυρο

Αυτό το παγωτό έχει μία κρεμώδη υφή πλούσια σε γεύση που θα λατρέψετε. Μπορείτε να προσθέσετε κομμάτια σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα για να το απογειώσετε! peanut-butter-ice-cream

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μπανάνες κομμένες σε φέτες και κατεψυγμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή όποιο σιρόπι της επιλογής σας
  • Μικρή χούφτα σταφίδες
ΟΔΗΓΙΕΣ
  1. Βάλτε τις κατεψυγμένες φέτες μπανάνας στον πολυκόφτη μαζί με το φυστικοβούτυρο και ανακατέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μοιάζει με την ίδια υφή που έχει το παγωτό.
  2. Προσθέστε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατέψτε για επιπλέον 30 δευτερόλεπτα.
  3. Διακοσμείστε με μερικές σταφίδες και περιχύστε το σιρόπι σφενδάμου για να σερβίρετε.

 


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αποθηκεύστε κομμένες μπανάνες σε ποσότητες στην κατάψυξη σας και χρησιμοποιείστε τις κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο παγωτό.

Καλή σας όρεξη!

kid ice cream

πηγή: http://dailymom.com/

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas, Συνταγές