DIY: Εύκολα και νόστιμα σπιτικά πιτσάκια


Το βραδινό είναι ένα γεύμα που μας δυσκολεύει πολλές φορές καθώς θέλουμε να φάμε κάτι νόστιμο, χορταστικό και γρήγορο χωρίς να παραγγείλουμε ή να φάμε έξω. Εάν ψάχνετε κάτι τέτοιο έχουμε τη λύση με ένα αγαπημένο φαγητό! Σπιτικά πιτσάκια που τα φτιάχνετε με ένα διασκεδαστικό τρόπο που θα ξετρελάνει τα παιδιά.

EasyMiniPizza2

 

 

Είναι πανεύκολη και γρήγορη συνταγή και φυσικά πεντανόστιμη. Η ζύμη πέρνει γύρω στα 10 λεπτά και μπορείτε να τη φτιάξετε από το πρωί ή την προηγούμενη μέρα. Αφήστε τη να φουσκώσει, το απόγευμα μετά τη δουλειά φτιάξτε τα πιτσάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι το βράδυ. Μετά όποτε θέλετε να φάτε βραδινό, προσθέστε τα υλικά, ψήστε τα πιτσάκια και απολαύστε!

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να συμπεριλάβετε τα παιδιά στην διαδικασία ετοιμασίας, καθώς θα διασκεδάσουν και να νιώσουν περήφανα σαν μικροί σεφ στη δική τους πιτσαρία. Φυσικά θα προκύψει λίγη ακαστασία στην κουζίνα αλλά αξίζει τον κόπο!

pizza5

 

ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ

Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί ή για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά της σούπας. μέλι
  • 1 1/4 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1 πακέτο ξηρή μαγιά
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη έχετε επιλογές:

  • σάλτσα
  • Τυρί
  • λαχανικά
  • Κρέατα
  • Μπαχαρικά και βότανα

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ: 

  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε καλά το αλεύρι και το αλάτι.
  • Δημιουργήστε μια τρύπα στο κέντρο του αλευριού.
  • Ανακατέψτε το ζεστό νερό και τη μαγιά στο κέντρο του μείγματος μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο.
  • Ανακατέψτε το μέλι και στη συνέχεια σιγά-σιγά προσθέστε περισσότερο αλεύρι καθώς ανακατεύετε.
  • Ανακατέψτε τη ζύμη μέχρι να διαμορφωθεί σε μια μπάλα και στη συνέχεια ζυμώστε με το χέρι μέχρι το μίγμα να γίνει λείο και να έχει ελαστικότητα.
  • Καλύψτε με μια πετσέτα και βάλτε το σε ένα ζεστό χώρο για μια ώρα να φουσκώσει.
  • Μετά από μια ώρα ρίξτε μια γροθιά προς τα κάτω στη ζύμη και αφήστε την να επανέλθει και πάλι.

 

Η ζυμή αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και δύο μέρες είτε στην κατάψυξη για μια εβδομάδα.

pizza2

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗ ΖΥΜΗ:

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κάντε τη ζύμη ρολό πάχους 6 χιλιοστών και στη συνέχεια, πιέστε τις άκρες γύρω, και το ρολό προς τα μέσα. Προσπαθήστε να κάνετε την κρούστα όσο το δυνατόν πιο ομοιόμορφη και κυλήστε την κρούστα για να είναι μεγαλύτερη στις άκρες και πιο αφράτη.

pizza1

pizza3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:

Προσθέστε την αγαπημένη σας επικάλυψη. Έχετε έτοιμο τριμμένο τυρί και κομμένα λαχανικά ώστε να αφήσετε τα παιδιά να αναλάβουν την διακόσμηση της πίτσας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Γίνετε δημιουργικοί χρησιμοποιόντας διαφορετικά χρώματα σε πιπεριές και μπαχαρικά. Στο τέλος προσθέστε ελαιόλαδο πάνω από το κάθε πιτσάκι για να δώσει μια μοναδική γεύση.

pizza4

ΨΗΣΤΕ:

Ψήστε τις πίτσες στην υψηλότερη ρύθμιση του φούρνου σας (250º-300º) για 5-10 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος της πίτσας, και παρακολουθήστε την μέχρι να ροδίσει η κρούστα και να λιώσει το τυρί.

pizza cover

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas