DIY: φτιάξτε εύκολα σπιτική μουστάρδα, πέστο και μαγιονέζα πέστο με αγνά υλικά!


Τι καλύτερο από το να φτιάξετε σάλτσες για να κάνετε πιο νόστιμα τα πιάτα σας αλλά συνάμα να είναι και υγιεινές αφού θα είναι σπιτικές και με αγνά υλικά. Πιο συγκεκριμένα σας δίνουμε πανεύκολες συνταγές για σπιτική μουστάρδα, πέστο και μαγιονέζα πέστο που θα λατρέψετε!

Εύκολες συνταγές για να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα με αγνά υλικά: μουστάρδα, πέστο και μαγιονέζα πέστο!

Sauces

 

Σπιτική μουστάρδα

 homemade mustard

Υλικά (1 κούπα περίπου)

  • 6 κουταλιές της σούπας σπόροι μουστάρδας
  • ½ κούπα νερό
  • 1/3 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
  • Μία πρέζα μπαχαρικά (πιπέρι, κύμινο, αλάτι)
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Οδηγίες: Από βραδύς μουλιάστε τους σπόρους σε ένα μπολ με νερό μαζί με το ξύδι και αφού το σκεπάσετε τοποθετείστε το στο ψυγείο. Έπειτα βάλτε το μείγμα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, προσθέστε τα μπαχαρικά και ανακατέψτε. Προσθέστε το μέλι και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσει το μείγμα την υφή που θέλετε, τραγανή ή απαλή. Τοποθετείστε τη μουστάρδα σε ένα αεροστεγές δοχείο και διατηρείστε τη στο ψυγείο για 2 εβδομάδες.

 

Σπιτικό πέστο

 

Το σπιτικό πέστο είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε και δίνει απίστευτη νοστιμιά στα πιάτα σας. Πάρτε το βασιλικό σας και ένα μίξερ ή ένα μπλέντερ και θα έχετε έτοιμο το δικό σας πέστο!

pesto

Υλικά (1/2 κούπα)

  • 50-80 γρ φρέσκο βασιλικό
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/4 φλιτζάνι καρύδια
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • χυμό από 1/2 λάιμ ή λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο

 

Οδηγίες: Πολτοποιήστε στο μπλέντερ. Φυλάσσεται σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

Μπορεί να δώσει απίστευτη νοστιμιά στα μακαρόνια, την πίτσα, τις σαλάτες σας και σε όποιο άλλο πιάτο μπορείτε να φανταστείτε!

pesto pasta

 

Μαγιονέζα πέστο

 

pesto mayo 1

 

Υλικά (2 κούπες περίπου)

  • 3 κρόκοι αυγού
  • 1 1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές πέστο

 

Οδηγίες: Τοποθετήστε δύο κρόκους αυγών στο μπολ του μίξερ σας και να ξεκινήστε χτυπώντας σε χαμηλή ταχύτητα. Περιχύστε το λάδι σιγά-σιγά (αυτό θα διαρκέσει 8-12 λεπτά). Χτυπήστε παράλληλα το άλλο αυγό σε ένα ξεχωριστό μπολ και στη συνέχεια προσθέστε το στο μίξερ σας με μια κουταλιά τη φορά ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα. Είναι λίγο απαιτητική η διαδικασία για να μην κόψει το μείγμα της μουστάρδας αλλά αξίζει τον κόπο! Μόλις η μαγιονέζα έχει παχιά υφή προσθέστε το ξίδι, το αλάτι και το πέστο και ανακατέψτε. Διατηρείστε την  σε κλειστό δοχείο στο ψυγείο σας έως και 2 εβδομάδες.

 

pesto mayo 

 

Καλή σας απόλαυση! 

Πηγή: http://www.abeautifulmess.com/

Κατηγορίες: Συνταγές