Εύκολες δροσερές καλοκαιρινές σαλάτες


Το καλοκαίρι ήρθε, η θερμοκρασία ανεβαίνει και τι καλύτερο από δροσερά φαγητά παρέα με τους αγαπημένους μας. Σας δίνουμε συνταγές για 3 καλοκαιρινές σαλάτες που γίνονται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά και που φυσικά θα λατρέψετε!

 

ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ

 

Η κλασσική ιταλική σαλάτα με μακαρόνια αποτελεί το ιδανικό καλοκαιρινό ορεκτικό πιάτο. Αυτή η σαλάτα με τα τραγανά λαχανικά που δένουν μαζί με τα κρύα μακαρόνια και τη νόστιμη σάλτσα, είναι τόσο δροσερή και αρέσει σε όλους! Το πιο σημαντικό είναι ότι είναι πανεύκολη καθώς δε χρειάζεται να θυμάσαι ποσότητες απλά βάλε τη φαντασία σου και προσέθεσε τα αγαπημένα σου λαχανικά και ό,τι υλικά έχεις στο ψυγείο σου.

 

Pasta-Salad

ΥΛΙΚΑ (για 10 άτομα)

 

  • 450 γρ μακαρόνια (προτείνουμε τις πένες τρικολόρε αλλά μπορείτε να βάλετε όποιο σας αρέσει!)
  • 4 κούπες ψιλοκομμένα λαχανικά της επιλογής σας (προτείνουμε αγγούρι, πιπεριά, καρότο, μπρόκολο και ραπανάκι)
  • 1/4 κούπας πράσινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 κούπα τυρί κομμένο σε κύβους (προτείνουμε μοτσαρέλα τυρί για να πετύχετε τους τέλειους κύβους!)
  • 1/4 κούπας τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1 κούπα κομμένο σε κύβους σαλάμι, πεπερόνι ή γαλοπούλα (για πιο ελαφριά γεύση )
  • 2/3 κούπας κομμένες ελιές της επιλογής σας
  • 1 1/2 κούπας ντρέσινγκ σαλάτας της επιλογής σας
ΟΔΗΓΙΕΣ

 

1. Βράστε τα μακαρόνια, στραγγίστε και αφήστε τα να κρυώσουν στο ψυγείο (ή βρέξτε τα με κρύο νερό)

2. Μόλις κρυώσουν τα μακαρόνια προσθέστε όλα τα κομμένα υλικά και ανακατέψτε καλά.

3. Εάν σκοπεύετε να τη σερβίρετε αργότερα φροντίστε να προσθέσετε το ντρέσινγκ λίγο πριν και όχι νωρίτερα γιατί τα μακαρόνια απορροφούν όλη τη σάλτσα.

 

ΣΑΛΑΤΑ ΚΙΝΟΑ ΜΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

 

Εάν δεν έχετε δοκιμάσει ακόμα το κινόα ήρθε η ώρα να το κάνετε γιατί χάνετε! Αυτό το σιτηρό έγινε πρόσφατα δημοφιλές για την υψηλή διατροφική του αξία και περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά  και πρωτεΐνες. Το κινόα αποτελεί το ιδανικό συστατικό για την καλοκαιρινή σαλάτα και μπορεί να καταναλωθεί σαν κυρίως γεύμα ή σαν συνοδευτικό.

 

qinoa salad

ΥΛΙΚΑ

 

  • 2 κούπες κινόα πλυμένο καλά
  • 4 κούπες ζωμό κοτόπουλου ή ζωμό λαχανικών
  • 1 μικρή σακούλα (85γρ) αποξηραμένες ντομάτες
  • 8-10 μανιτάρια κομμένα σε κύβους μεσαίου μεγέθους (crimini ή ό,τι τύπο προτιμάτε)
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κούπα πράσινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1/4 κούπα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • 1/4 κούπα φρέσκο ​​ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 3 μικρά λεμόνια (ξύσμα και χυμό)
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
ΟΔΗΓΙΕΣ

 

1. Βάλτε το κινόα να βράσει, χαμηλώστε τη φωτιά να σιγοβράσει, καλύψτε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά. Θέστε κατά μέρος.

2. Ζεσταίνετε λίγο ελαιολάδου σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το σκόρδο, φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, μανιτάρια και λιαστές ντομάτες. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.

3. Προσθέστε τα μαγειρεμένα λαχανικά και το κινόα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Αναμίξτε με το βασιλικό, τον κόλιαντρο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα, και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.

4. Μπορείτε να φάτε τη σαλάτα ενώ εξακολουθεί να είναι ελαφρώς ζεστή ή να τη βάλετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει. Αυτή η σαλάτα είναι νόστιμη σε οποιαδήποτε θερμοκρασία!

 

ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΡΑΚΑ

 

Αυτή η καλοκαιρινή σαλάτα είναι κρεμώδης, δροσιστική, γλυκιά όσο πρέπει και απολαυστική.  Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά ψητό κρέας και να σας τρελάνει!

pea-salad-bacon-fresh-dill

ΥΛΙΚΑ

 

  • 450 γρ κατεψυγμένο αρακά
  • 4 φέτες μαγειρεμένο μπέικον κομμένο σε κομματάκια
  • 1/4 από ένα μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα/ κρέμα γάλακτος
  • 1/8 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ

 

1. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα μπιζέλια κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο.

2. Ανακατέψτε μαζί τα μπιζέλια, το μπέικον, το κρεμμύδι και τον άνηθο σε ένα μπολ.

3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε μαζί τη ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι.

4. Προσθέστε το μείγμα της σάλτσας στο μείγμα του μπιζελιού και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

5. Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια-δυο ώρες πριν το σερβίρισμα για να αποκτήσει την καλύτερη γεύση.

 

Καλή σας όρεξη!

 

Family Dining Al Fresco

 

 

πηγή http://dailymom.com/

Κατηγορίες: Συνταγές