Ελαφρύ cheesecake χωρίς ψήσιμο


Η πιο υγιεινή συνταγή για ελαφρύ cheesecake με γιαούρτι που είναι νόστιμο σαν το αυθεντικό αλλά με λίγες θερμίδες!

Τι θα λέγατε για ένα γλυκό cheesecake που φτιάχνεται εύκολα χωρίς ψήσιμο και είναι θρεπτικό με λίγες θερμίδες; Βασικό υλικό είναι το στραγγιστό γιαούρτι, περιέχει ελαφριά κρέμα τυριού και μέλι για φυσικό γλυκαντικό. Θα χρειαστείτε μόνο 15 λεπτά για να το ετοιμάσετε και μπορείτε να το σερβίρετε σε ατομικές μερίδες!

Πρόκειται για την πιο υγιεινή εκδοχή του cheesecake χωρίς ψήσιμο, που δεν περιέχει σαντιγί, ζάχαρη και ζελατίνη. Tο στραγγιστό γιαούρτι και η ελαφριά κρέμα τυριού δίνουν μια υπέροχη γεύση χωρίς να έχουν πολλές θερμίδες. Δοκιμάστε το χωρίς δεύτερη σκέψη!

Για να ετοιμάσετε το γλυκό χρειάζεται απλά να ανακατέψετε όλα τα υλικά, είτε σε ένα μίξερ είτε με το χέρι.

2 (2)

 

Έπειτα θρυμματίστε μπισκότα τύπου Digestive και τοποθετείστε το μείγμα σε ποτηράκια βάζοντας από πάνω την κρέμα.

3 (2)

 

Και το cheesecake είναι έτοιμο! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το βάλετε στο ψυγείο για μερικές ώρες προκειμένου να δέσουν τα υλικά και μετά είναι έτοιμο για κατανάλωση. Για γαρνίρισμα μπορείτε να βάλετε ό,τι προτιμάτε όπως μούρα ή φράουλες και ξύσμα λεμονιού.

4 (2)

 

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη βάση:

  • 2/3 φλυτζάνι τριμμένα μπισκότα Digestive
  • 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας ή βούτυρο

 

Για την κρέμα:

  • 2 πακέτα (30γρ) χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι με χαμηλά λιπαρά στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

1 (2)

Οδηγίες

 

Για τη βάση:

Ανακατέψτε καλά τα τριμμένα μπισκότα με το λάδι ή το βούτυρο μέχρι να γίνει ομογενοποιημένο το μείγμα. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε κάθε μπωλ σερβιρίσματος και στρώστε το καλά με τα δάχτυλα σας.

Για την κρέμα:

Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μίξερ και ανακατέψτε καλά. Γεμίστε με το μείγμα κάθε μπωλ σερβιρισματος περίπου τα 2/3 του μπωλ πάνω στη βάση του μπισκότου.

Αφήστε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να δέσουν τα υλικά. Γαρνίρετε με μούρα, φράουλες, ξύσμα λεμονιού και ότι άλλο σας αρέσει.

 Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.gimmesomeoven.com/

Κατηγορίες: Συνταγές