Φρυγανισμένο ψωμί με γάλα: θρεπτικό πρωινό ιδανικό για παιδιά


milk-toast-ingredients

Η συνταγή φρυγανισμένου ψωμιού με γάλα (milk toast) είναι πολύ παλιά και πολλοί δεν τη γνωρίζουν καν ή τη θυμούνται από τα παιδικά τους χρόνια. Αποτελεί ιδανικό πρωινό που είναι συνάμα θρεπτικό και νόστιμο και τo λατρεύουν όλα τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι. Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, με απλά υλικά που κάθε νοικοκυρά έχει στην κουζίνα της και μπορεί να γίνει στην γλυκιά αλλά και την αλμυρή εκδοχή του.

milk-toast 2

 

Ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη των σχολείων πλησιάζει, είναι μια καλή ευκαιρία να μπουν τα παιδιά σε ένα πρόγραμμα και να τρώνε υγιεινό πρωινό. Η συνταγή αυτή είναι μια καλή ιδέα γιατί ξεφεύγει από το βαρετό και συνηθισμένο τοστ που τρώμε καθημερινά και περιέχει γάλα, που προσφέρει πρωτεΐνη, ασβέστιο και άλλα σημαντικά συστατικά που κάνουν το πρωινό  πολύ θρεπτικό!

 

Φρυγανισμένο ψωμί με γάλα

 

milk-toast-tasting

Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος: 5 λεπτά
 

 

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φέτες ψωμί (όποιο είδος σας αρέσει)
  • 1 φλιτζάνι γάλα (χωρίζεται σε 3/4 φλιτζανιού και 1/4 φλιτζανιού)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • μια πρέζα αλάτι
  • βούτυρο για το τοστ
  • μέλι, κανέλα ή ζάχαρη για το τοστ

bread_milk

 

Οδηγίες:

1. Χτυπήστε 1/4 φλιτζάνι κρύο γάλα μαζί με το αλεύρι, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Θέστε κατά μέρος.

2. Ανακατέψτε 3/4 φλιτζάνι γάλα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα. Ζεστάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για να αποφευχθεί το καψάλισμα. Συνεχίστε μέχρι το γάλα να σιγοβράζει και να βγάζει ατμό. Προσθέστε το κρύο μείγμα γάλακτος (από το βήμα 1), ανακατέψτε καλά και αφήστε το για περίπου 1 λεπτό και στη συνέχεια αφαιρέστε από τη φωτιά.

3. Φρυγανίστε το ψωμί τοστ και στη συνέχεια βάλτε το βούτυρο. Προσθέστε από πάνω κανέλα, ζάχαρη ή μέλι, και έπειτα κόψτε τις φέτες σε μπουκιές και βάλτε τις σε ένα μπολ. Αδειάστε το γάλα πάνω από το τοστ, ανακατέψτε, και αφήστε το να καθίσει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, και μετά ορμίστε! Χρησιμοποιήστε 1/4 φλιτζάνι γάλα για κάθε φέτα του τοστ.

 

Δοκιμάστε το και δε θα χάσετε!

Πηγή: www.babble.com

Κατηγορίες: Συνταγές