Γρήγορα και απολαυστικά ζυμαρικά με 3 μόνο υλικά: ντομάτα, σκόρδο και βασιλικό!


Αύριο είναι η παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών και λέμε να τη γιορτάσουμε με μία παραδοσιακή ιταλική συνταγή που βασίζεται στην απλότητα των υλικών και την αυθεντικότητα της. Μακαρόνια με ντομάτα, βασιλικό και σκόρδο: μια συνταγή πολύ απλή ,γρήγορη και γευστικά απολαυστική. Το βασικό συστατικό είναι οι ντομάτες, που σιγοψήνονται μαζί με σκόρδο, βασιλικό και ελαιόλαδο για 45 λεπτά, αποκτώντας μια απαλή όψη και απελευθερώνοντας τους χυμούς τους δίνοντας στα μακαρόνια μια φοβερή γεύση.

world pasta day

Η μακαρονάδα αυτή μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο και να καταναλωθεί (άμα περισσέψει) και την επόμενη μέρα. Επίσης οι μαγειρεμένες ντομάτες της εν λόγω συνταγής μπορούν να δώσουν τη νοστιμιά τους και σε άλλα πιάτα, όπως στο κοτόπουλο, στη μπριζόλα και στα σάντουιτς. Μόνο που χρειάζεται προσοχή να αφήσετε το μείγμα ντομάτας να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν από τη χρήση.

Tomato-Confit-Pasta

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 350 γρ ζυμαρικά
  • 2 κουτάκια (50–60) ντοματίνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες και ξεφλουδισμένες
  • Μια χούφτα φύλλα βασιλικού, κομμένα, και μερικά έξτρα για την επικάλυψη του πιάτου
  • 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

pasta-tomatoes-basil-ingredients

 

Οδηγίες

 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Τοποθετείστε τις ντομάτες, το σκόρδο και το βασιλικό σε ένα ταψί και περιχύστε με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Προσθέστε με μια μεγάλη πρέζα αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και στη συνέχεια ανακατέψτε.

Tomato-Confit-Pre-Bake

 

  • Ψήστε έως ότου οι ντομάτες είναι μαλακές και ζαρωμένες, για 45-50 λεπτά, ανακατεύοντας τις ντομάτες μερικές φορές ώστε να εξασφαλίσετε το ομοιόμορφο ψήσιμό τους.

Tomato-Confit-Post-Bake

 

  • Ενώ οι ντομάτες μαγειρεύονται, φέρτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και στη συνέχεια τοποθετήστε τα βρασμένα ζυμαρικά και το μείγμα της ντομάτας σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε τα καλά για να συνδυαστούν και αλατοπιπερώστε με επιπλέον αλάτι και πιπέρι εάν επιθυμείτε.
  • Για να σερβίρετε, ραντίστε με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και γαρνίρετε από πάνω με ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό.

* Εάν δεν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε όλο το μείγμα της ντομάτας αμέσως, παραλείψτε το σκόρδο και αποθηκεύστε τις ντομάτες στο ψυγείο για έως και τέσσερις εβδομάδες.

eating pasta2

 

Καλή σας όρεξη!

Πηγή: http://joannagoddard.blogspot.gr

Κατηγορίες: Συνταγές