Η καλύτερη καλοκαιρινή πατατοσαλάτα


Classic-Potato-Salad 6

Καλοκαιρινό, νόστιμο και αγαπημένο φαγητό που φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και με απλά υλικά η γνωστή σε όλους μας πατατοσαλάτα.

Όλοι έχουμε ετοιμάσει πατατοσαλάτα αλλά η συνταγή που βρήκαμε υπόσχεται την καλύτερη εκδοχή της.

Για να βράσουν καλά οι πατάτες, βάλτε τις από την αρχή σε κρύο νερό και μην τις τοποθετήσετε κατευθείαν σε καυτό. Έπειτα όπως και στα μακαρόνια προσθέστε αλάτι αφού αρχίσει να βράζει το νερό για να δώσει νοστιμιά. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο ξύδι στις πατάτες για να αποκτήσουν μια διακριτική γεύση αλλά το μυστικό είναι να το βάλετε ενώ είναι ακόμα ζεστές και να τις αφήσετε να κρυώσουν, να το απορροφήσουν και να μαλακώσουν.

Η συνταγή προτείνει να βάλετε κομμάτια από σέλινο και φρέσκο πράσινο κρεμμύδι για να δώσουν φρεσκάδα και νοστιμιά στη σαλάτα. Το βασικό ντρέσινγκ είναι η μαγιονέζα και προσθέτουμε μουστάρδα καθώς και τρία αυγά βραστά ή περισσότερα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Classic-Potato-Salad 2

Το σημαντικό είναι να αφήσετε τα υλικά της σαλάτας να δέσουν μεταξύ τους. Γι’αυτό μπορείτε να την ετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα και να την αφήσετε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί το επόμενο μεσημέρι ή το βράδυ.

 

Υλικά για 8 άτομαClassic-Potato-Salad 3

  • 6 μεσαίου μεγέθους πατάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι
  • 2 μεγάλα κοτσάνια σέλινο, κομμένο σε κύβους
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κύβους
  • 5 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πάπρικα για γαρνίρισμα

 

 

Οδηγίες

  1. Βάλτε τις πατάτες να βράσουν σε μεγάλη κατσαρόλα με κρύο νερό και προσθέστε το αλάτι όταν αρχίζει να βράζει το νερό. Μειώστε τη θερμότητα στο μέσο και βράστε για 10-15 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να διαπερνούνται εύκολα με ένα μαχαίρι. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν μέχρι να μπορείτε να τις πιάσετε.
  2. Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια κύβους. Μεταφέρετε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπαλίστε με το λευκό ξίδι και ανακατέψτε. Αφήστε τις πατάτες να κρυώσουν, περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε το σέλινο και τα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόψτε 4 από τα βραστά αυγά και προσθέστε τα στο μείγμα πατάτας.
  3. Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά το μείγμα πατάτας και προσθέστε περισσότερο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Κόψτε το τελευταίο αυγό σε λεπτές φέτες και τοποθετήστε τις φέτες πάνω από τη σαλάτα. Πασπαλίστε με πάπρικα για γαρνιτούρα αν θέλετε. Αφήστε τη σαλάτα για τουλάχιστον 1 ώρα ή όλη τη νύχτα πριν από το σερβίρισμα.

Classic-Potato-Salad 4

Καλή όρεξη!

Πηγή: http://www.foodiecrush.com/

Κατηγορίες: Συνταγές