Καλοκαιρινή πίτσα με καλαμπόκι, κολοκύθι και φρέσκια μοτσαρέλα


zucchini-corn-pizza 3

Μία υπέροχη ιδέα για πεντανόστιμη πίτσα για τα καλοκαιρινά σας βράδια! Δροσιστική, ελαφριά και εύκολη στην παρασκευή αυτή η πίτσα θα σας κάνει να την λατρέψετε. Έχει ως βασικά καλοκαιρινά υλικά το καλαμπόκι και το κολοκύθι και την προσθήκη της νοστιμιάς της αγαπημένης μοτσαρέλας. Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!

 

pizza 2

 

Για 2-4 άτομα

Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες

 

 

ΥΛΙΚΑ

 

 

Ζύμη

 

  • 1 1/8 φλιτζάνια ζεστό νερό
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

zucchini-corn-pizza 2

Πίτσα

 

  • 1 μεγάλο κολοκύθι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 αυτιά γλυκό καλαμπόκι, πυρήνες αφαιρούνται
  • 200 γρ φρέσκα μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
  • ένα ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • βαλσάμικο για να περιχύσετε στο τέλος την πίτσα

 

Πεντανόστιμη και ελαφριά πίτσα με καλαμπόκι, κολοκύθι και μοτσαρέλα ιδανική για τις καλοκαιρινές βραδιές!

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

 

Προετοιμασία ζύμης

 

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε το νερό, τη μαγιά, το μέλι και το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε με ένα κουτάλι, και αφήστε το μείγμα να καθίσει μέχρι να είναι αφρώδες, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι και το αλάτι, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι η ζύμη να δέσει, αλλά να κολλάει στο χέρι. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, διαμορφώστε τη ζύμη σε μια μπάλα και δουλέψτε την με το επιπλέον 1/2 φλιτζάνι αλεύρι, ζυμώνοντας την σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για λίγα λεπτά. Αλείψτε το ίδιο μπολ με ελαιόλαδο και στη συνέχεια τοποθετήστε τη ζύμη μέσα. Σκεπάστε με μια πετσέτα και τοποθετήστε το μπολ σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει η ζύμη για περίπου 1 – 1 1/2 ώρες.

Αφού η ζύμη έχει φουσκώσει, τοποθετήστε την ξανά πάνω στο αλευρωμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας ένα πλάστη ή τα χέρια σας, διαμορφώστε τη ζύμη στο επιθυμητό σχήμα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόρμες πίτσας για να έχει ορθογώνιο σχήμα ή να της δώσετε ένα ελεύθερο σχήμα- η συγκεκριμένη ζύμη είναι αρκετά μεγάλη για περίπου 3-4 άτομα) και τοποθετήστε την σε ένα χαρτί ψησίματος ή σε ένα ταψάκι. Σκεπάστε τη ζύμη με μία πετσέτα και αφήστε την να καθίσει σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

 

pizza 1

 

Πίτσα

 

Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες. Ζεσταίνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και προσθέστε το ελαιόλαδο. Βάλτε τα κολοκυθάκια και το σκόρδο στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύοντας κατά διαστήματα, σοτάρετε τα για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Αλείψτε τη ζύμη πίτσας με το ελαιόλαδο. Πάρτε το καλαμπόκι και τις φέτες κολοκυθιού και τοποθετήστε τα σε όλο το ζυμάρι. Προσθέστε τις φέτες μοτσαρέλα στην κορυφή. Μπορείτε να βάλετε από πάνω μερικά φύλλα βασιλικού, αν θέλετε, αλλά είναι καλύτερο να τα προσθέσετε όταν η πίτσα βγει από το φούρνο.

Ψήστε την πίτσα για 20 έως 25 λεπτά – ή όσο καιρό χρειαστεί μέχρι το τυρί να έχει χρυσαφένια και αφρώδη όψη. Βγάλτε την πίτσα από το φούρνο και πασπαλίστε με φύλλα βασιλικού. Πριν σερβίρετε περιχύστε με μια πλούσια δόση βαλσάμικου κατά μήκος της πίτσας.

 

Η πίτσα είναι έτοιμη, καλή σας όρεξη!

 

zucchini-corn-pizza

 

 

Πηγή: http://www.howsweeteats.com/

Κατηγορίες: Συνταγές