Λιχουδιές μπανάνας με μαύρη σοκολάτα, καρύδια & ψημένη καρύδα!


BANANAS

Οι μπανάνες θεωρούνται ως το «παχυντικό» φρούτο διότι περιέχουν λίγο περισσότερη ζάχαρη από άλλα φρούτα αλλά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή ενέργειας και είναι ένα ιδανικό υγιεινό συστατικό για γλύκισμα. Η συνταγή που ακολουθεί μετατρέπει τη μπανάνα σε ένα νόστιμο σοκολατένιο γλυκό κατάλληλο για όλη την οικογένεια που είναι εύκολο και υγιεινό. Τα παιδιά το λατρεύουν και μπορούν να συμμετέχουν στην ετοιμασία καθώς είναι διασκεδαστική! Βουτηγμένη μπανάνα σε σοκολάτα τυλιγμένη με καρύδια και καρύδα…. Δοκιμάστε το!

 

Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα

 

Υλικά για 9 άτομαbananapop

• 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες

• 9 ξυλάκια

• ½ φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια

• ⅓ φλιτζανιού τριμμένη καρύδα

• 85 γρ ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα

• 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας

• ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

• ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

 

Οδηγίες

1. Μια ώρα προτού βυθίσετε τις μπανάνες στη σοκολάτα, καθαρίστε τις και κόψτε τις στα τρία ή σε όποιο μέγεθος επιθυμείτε. Μπορείτε να ετοιμάσετε μικρές ποσότητες μπανάνας (1/3) για παιδικές μερίδες και μεγαλύτερες (1/2 ή ολόκληρη μπανάνα) για τους ενήλικες. Έπειτα τοποθετήστε ένα ξυλάκι μέχρι τη μέση της κάθε μπανάνας. Βάλτε τις μπανάνες τα σε δίσκο με λαδόχαρτο και αφήστε τις στο ψυγείο για μία ώρα – αν ανησυχείτε  για τις μπανάνες που απορροφούν οσμές από το ψυγείο, μπορείτε να τις καλύψετε με μια μεμβράνη.

2

 

2. Εν τω μεταξύ, ψήστε τα τεμαχισμένα καρύδια και την τριμμένη καρύδα σε ένα μεγάλο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η καρύδα να αποκτήσει ένα καφετί χρώμα (περίπου 10-15 λεπτά). Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.

coconut_pecan

3. Χρησιμοποιήστε ένα μπολ ή κούπα ασφαλές για το φούρνο μικροκυμάτων (καλό είναι να χρησιμοποιήσετε ένα ψηλό δοχείο για να είναι πιο εύκολο να βυθίσετε τις μπανάνες) και βάλτε την ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων για 30-60 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει. Ανακατέψτε το λάδι καρύδας, τη βανίλια και το αλάτι στη λειωμένη σοκολάτα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αφήστε την να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

choco melt

4. Όταν οι μπανάνες είναι έτοιμες, βυθίστε τις στη λιωμένη σοκολάτα, και στη συνέχεια είτε κυλίστε τις ή πασπαλίστε τις με το μείγμα της ψημένης καρύδας και του  καρυδιού – όποιο από τα δύο είναι πιο εύκολο για εσάς. Τοποθετήστε τα πίσω επάνω στο δίσκο με τη λαδόκολλα και αφήστε τα μέχρι σκληραίνει η επικάλυψη. Από τη στιγμή που έχουν σκληρύνει, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα δοχείο για μία εβδομάδα.

Banana-Pop

 

Σημείωση: Μπορείτε να διαλέξετε ότι γαρνιτούρα επιθυμείτε για να στολίσετε την επικάλυψη σοκολάτας στα ξυλάκια μπανάνας. Βάλτε και τα παιδιά σας στη διαδικασία αυτή καθώς θα το δουν σαν παιχνίδι και θα είναι μια διασκεδαστική εμπειρία στην κουζίνα!

1

 

 

Πηγή: http://www.fabfitmommy.com/

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas