Νόστιμο και θρεπτικό ψωμί με ένα βασικό υλικό: τη μπανάνα!


Μια συνταγή θρεπτική, κατάλληλη για χορτοφάγους και για παιδιά, με φυσικό γλυκαντικό που βασίζεται σε ένα απλό και αγαπημένο φρούτο: τη μπανάνα. Πρόκειται για ψωμί από μπανάνα, αλεύρι και μέλι που είναι λαχταριστό και φτιάχνεται εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!

Banan-Bread-2 (2)

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλεύρι ολικής άλεσης, γάλα αμυγδάλου για να είναι κρεμώδες και μέλι για να γλυκαθεί με φυσικό τρόπο χωρίς την προσθήκη ζάχαρης. Επιπλέον προσθέστε κανέλα, μοσχοκάρυδο και αλάτι για να δώσετε μια υπέροχη γεύση. Και φυσικά θα χρειαστείτε ώριμες μπανάνες που θα τις λιώσετε και θα δώσουν μια υγρή υφή στο ψωμί.

Το σημαντικό είναι να επιλέξετε ώριμες μπανάνες καθώς όσο πιο καφέ έχουν γίνει τόσο πιο γλυκιά και πλούσια γεύση θα προσδώσουν.

Ανακατέψτε τα στέρεα υλικά και τα υγρά ξεχωριστά και στη συνέχεια ενώστε τα και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Banan-Bread-4 (2)

 

Τοποθετείστε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού και ψήστε το για 50-60 λεπτά. Το σπίτι σας θα γεμίσει υπέροχη μυρωδιά!

Έπειτα μόλις το ψωμί κρυώσει λίγο, κόψτε το και δοκιμάστε …

Banan-Bread-6 (2)

Απολαύστε κάθε ζεστή, λαχταριστή μπουκιά από το ψωμί μπανάνας!

Υλικά για 12 μερίδες

  • 1/3 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα αμυγδάλου
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνια πουρέ από ώριμες μπανάνες
  • 1 3/4 φλιτζάνια άσπρο αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Οδηγίες

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 ° C. Λαδώστε μια φόρμα για κέικ/ψωμί ή τοποθετήστε μια λαδόκολλα μέσα στη φόρμα για να μην κολλήσει το ψωμί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το ελαιόλαδο, το μέλι, το γάλα αμυγδάλου, τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ανακατευτούν καλά. Έπειτα χτυπήστε τον πουρέ μπανάνας και ανακατέψτε αρκετά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα. (Θα υπάρχουν κάποια μικρά κομμάτια που παραμένουν με τις μπανάνες.)
  3. Σε ένα ξεχωριστό μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο μέχρι να ανακατευτούν. Έπειτα ρίξτε αυτό το στέρεο μείγμα στο μείγμα της μπανάνας, και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ομοιόμορφος ο χυλός.
  4. Ρίξτε το χυλό στη φόρμα και απλώστε το πάνω μέρος με ένα κουτάλι, ώστε να είναι επίπεδο και λείο. Ψήστε για 50-60 λεπτά, ή έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από τη μέση του ψωμιού. (Προσοχή: Εάν το ψωμί αρχίζει να παίρνει πολύ σκούρα και καφέ όψη στην κορυφή, ενώ ψήνεται, τοποθετήστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο απαλά πάνω από το ψωμί μέχρι να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.)
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο τη φόρμα και αφήστε το ψωμί να κρυώσει σε δροσερό μέρος για τουλάχιστον 15 λεπτά πριν το κόψετε.

Banan-Bread-5 (2)

 

Σημείωση: Το ψωμί μπορεί να καταψυχθεί και να καταναλωθεί μετά από τρεις μήνες. Απλά τυλίξτε ολόκληρο το ψωμί ή τα κομμάτια του σφιχτά με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη.

Καλή όρεξη!

 

Πηγή: http://www.gimmesomeoven.com

Κατηγορίες: Συνταγές

Ετικέτες: , , ,