Σπιτικά λαχταριστά brownies με μόνο 2 υλικά!


Όλοι έχουμε μια ιδιαίτερη προτίμηση στη Νουτέλα και λατρεύουμε να τη χρησιμοποιούμε σε γλυκά ειδικά άμα πρόκειται για εύκολες και γρήγορες συνταγές. Σας βρήκα την πιο απλή και λαχταριστή συνταγή για brownies με 2 μόνο υλικά!

Σε αυτή τη συνταγή ετοιμάζετε brownies με μοναδικά υλικά τη Νουτέλα και 4 μεγάλα αυγά. Μόνο αυτά! Είναι πανεύκολη, γρήγορη και απολαυστική με μια υγρή υφή, τραγανή κρούστα και την απόλυτη γεύση της σοκολάτας που μας τρελαίνει.

1

Το μυστικό για να πετύχει η συνταγή είναι να χτυπήσετε πολύ καλά τα αυγά μέχρι να αποκτήσουν ένα χρώμα κίτρινο, να κάνουν αφρό και να φουσκώσουν. Είναι πολύ σημαντικό το χτύπημα των αυγών προκειμένου να πετύχετε ένα καλό μείγμα με τη σοκολάτα. Οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε επιτραπέζιο μίξερ ή ένα μίξερ χειρός.

Nutella-Brownies

Είναι ιδανική συνταγή για να έχετε στο σπίτι ένα αγαπημένο γλυκό χωρίς αλεύρι εύκολα και γρήγορα. Μπορείτε να γαρνίρετε τα brownies με ζάχαρη άχνη, φρέσκα φρούτα ή σιρόπι.

Υλικά για 9 Brownies

  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι Νουτέλα
  • Προαιρετικά: 1 φλιτζάνι τεμαχισμένα καρύδια

Εξοπλισμός

  • 20 x 20 εκ ταψί
  • λαδόκολλα
  • αντικολλητικό σπρέι ή λάδι
  • Μπολ κατάλληλο για μικροκύματα
  • Μίξερ χειρός ή μίξερ επιτραπέζιο
  • Μπολ για μίξερ
  • Σπάτουλα

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς με τη σχάρα τοποθετημένη στη μεσαία θέση.

2. Ευθυγραμμίστε το ταψί με τη λαδόκολλα: Κόψτε ένα μήκος της λαδόκολλας και απλώστε την στο ταψί με τις άκρες της να κρέμονται πάνω από τις πλευρές του ταψιού σαν πτερύγια. Ψεκάστε τη λαδόκολλα και τις πλευρές του ταψιού με αντικολλητικό σπρέι ή λάδι. (Θα βοηθήσει να ψεκάσετε και κάτω από τη λαδόκολλα για να την κρατήσετε σταθερή στο ταψί.)

pan preparation3. Ξεκινήστε το χτύπημα των αυγών: Σπάστε και τα 4 αυγά στο μπολ του μίξερ σας. Χτυπήστε καλά τα αυγά, ξεκινώντας σε χαμηλή ταχύτητα και αυξάνοντας την σταδιακά σε μέτρια-υψηλή.

4

4. Χτυπήστε τα αυγά για 6 έως 8 λεπτά μέχρι να αφρίσουν: συνεχίστε το χτύπημα των αυγών μέχρι να αποκτήσουν ελαφρά κιτρινωπό χρώμα και να τριπλασιαστούν σε όγκο. Αυτό θα πάρει 6-8 λεπτά (λίγο περισσότερο αν χρησιμοποιείτε μίξερ χειρός). Όσο πιο πολύ φουσκώσουν τα αυγά σας, τόσο καλύτερη είναι η υφή των brownies και λιγότερο αισθητή η γεύση του αυγού στο γλυκό σας.

5

5. Ζεστάνετε την Νουτέλα: Ενώ τα αυγά ανακατεύονται συνεχώς, μετρήστε την Νουτέλα και μεταφέρετε την στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα ασφαλές μπολ. Ζεστάνετε τη Νουτέλα για 1 λεπτό, σταματώντας κάθε 15 δευτερόλεπτα για να την ανακατεύετε. Όταν θερμανθεί η Νουτέλα πρέπει να έχει κρεμώδη υφή.

7

6. Συνδυάστε τα αυγά και Νουτέλα: Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, ρίχνετε κουταλιές της σούπας Νουτέλα στο μείγμα αυγών, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα. (Με το μίξερ χειρός, προσθέστε λίγη Νουτέλα κάθε φορά και φροντίστε να ανακατεύετε στο ενδιαμέσο.) Συνεχίστε την ανάμιξη μέχρις ότου προστεθεί όλη η Νουτέλα και είναι καλά αναμειγμένη με τα αυγά.

8

7. Ανακατέψτε μερικές φορές με το χέρι: Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατεύετε το μείγμα με το χέρι μερικές φορές, φροντίζοντας να ξύνετε τα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ όπου το σύρμα του μίξερ μπορεί να μην έχει πιάσει.

9

8. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα ρίξτε το στο προθερμασμένο ταψί. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να αδειάσετε όλο το μπολ.

10

9. Ψήστε για 25-30 λεπτά: Τα brownies είναι έτοιμα όταν αρχίζουν να τραβιούνται μακρυά από τις πλευρές του ταψιού και όταν βάλετε μια οδοντογλυφίδα στη μέση και βγει καθαρή.

11

10. Αφήστε τα να κρυώσουν για όσο διάστημα μπορείτε. Είναι πολύ νόστιμα και λαχταριστά να τα καταναλώσετε ενώ είναι ακόμα ζεστά από το φούρνο, αλλά θα διαλυθούν εύκολα. Για να είναι πιο δεμένα και ανθεκτικά τα brownies, περιμένετε μέχρι να κρυώσουν εντελώς πριν τα κόψετε ή τα αφαιρέσετε από το ταψί.

14

11. Αποθηκεύστε τα έως και μια εβδομάδα: Τοποθετείστε τα brownies σε ένα αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και μια εβδομάδα για να τα καταναλώσετε αργότερα.

brownies nutella

 

Σημείωση: Μια παραλλαγή στη συνταγή είναι εάν θέλετε τα brownies να έχουν μια υφή που να θυμίζει περισσότερο κέικ, να χρησιμοποιήσετε 2 αυγά και να προσθέσετε ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με τη Νουτέλα.

 

15

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.thekitchn.com/

Κατηγορίες: Συνταγές

Ετικέτες: , , , ,