Αγορές στο σουπερμάρκετ με προϋπολογισμό;


Ο εβδομαδιαίος λογαριασμός στο σουπερμάρκετ για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί ένα υψηλό κόστος στον οικογενειακό προϋπολογισμό … Υπάρχουν όμως τρόποι για να καταφέρεις να τον μειώσεις και να κάνεις οικονομία!

Ετοίμασε λίστα για τις αγορές σου:

Για να μείνεις στα πλαίσια ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού για τις αγορές στο σουπερμάρκετ είναι σημαντικό να έχεις ετοιμάσει μια λίστα στην οποία θα μείνεις πιστός. Διαφορετικά είναι πολύ εύκολο να παρεκκλίνεις από τις αγορές που έχεις υπολογίσει και να βρεθείς στη δυσάρεστη θέση να παρασυρθείς σε αγορές που δε χρειάζεσαι ή που δε σε συμφέρουν να κάνεις και φυσικά να πληρώσεις γι’αυτές.

Hand with Pen Writing a Shopping List in a Supermarket

Σύγκρινε τιμές και προτίμησε τις φθηνότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ:

Δε χρειάζεται να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου και να ψωνίζεις από καταστήματα με ανάλογο αέρα. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεις σε ποια σουπερμάρκετ μπορείς να βρεις το φθηνότερο καλάθι για τις αγορές σου ώστε να μπορέσεις να μειώσεις σημαντικά τον προϋπολογισμό για τα ψώνια σου! Εξάλλου είναι μεγάλη τάση τον τελευταίο καιρό οι έξυπνες οικονομικές αγορές που γίνονται όταν οργανώνεις τη λίστα με τις αγορές του σουπερμάρκετ, συγκρίνεις τις τιμές που προσφέρουν οι διάφορες αλυσίδες και τέλος επιλέγεις τα φθηνότερα προϊόντα ώστε να ελαφρύνει ο προϋπολογισμός του σουπερμάρκετ.

Αξιοποίησε κουπόνια και προσφορές:

Φρόντισε να είσαι διαρκώς ενημερωμένος για κουπόνια και προσφορές που εβδομαδιαία εμφανίζονται στις αλυσίδες σουπερμάρκετ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να οργανώσεις σωστά τις αγορές σου βάζοντας σε προτεραιότητα τα προϊόντα που είναι σε προσφορά και να γλιτώσεις χρήματα από το λογαριασμό σου. Πρέπει να είσαι περήφανος γι’αυτή την ικανότητα σου καθώς είναι δείγμα σωστής οικονομία και όχι τσιγκουνιάς! Επίσης μπορείς να έχεις το νου σου για κουπόνια που είναι διαθέσιμα μέσα στο σουπερμάρκετ και να τα λαμβάνεις υπόψη σου στην οργάνωση της λίστας με τα ψώνια για να επωφελείσαι από τις εκπτώσεις που παρέχουν.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 

Υιοθέτησε στρατηγική προσέγγιση οικονομίας:

Επειδή το πιθανότερο είναι να επισκέπτεσαι με μεγάλη συχνότητα τα ίδια καταστήματα σουπερμάρκετ, είναι σημαντικό και πολύ ωφέλιμο να αξιοποιήσεις τα προνόμια που δίνουν στους τακτικούς πελάτες. Πρόκειται για τις κάρτες πιστότητας (loyalty – reward card scheme) που σου δίνουν τη δυνατότητα να μαζεύεις πόντους από τις αγορές σου και μετέπειτα να μπορείς να τους εξαργυρώσεις και να επωφεληθείς εκπτώσεις και προσφορές. Γιατί να μην το προτιμήσεις;

loyalty card

 

Δοκίμασε τα παραπάνω για να κάνεις καλές και έξυπνες αγορές!

 

Κατηγορίες: Tips οικονομίας

  • Parentsland

    Πραγματικά τα τελευταία χρόνια το ψαχνουμε περισσότερο. Ολο και καπου ξεφευγουμε αλλα σε πιο λογικά πλαίσια. Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή.