Εύκολο και δροσερό καλοκαιρινό τιραμισού με φράουλες!

Ξεχάστε το παραδοσιακό τιραμισού και δοκιμάστε τη συνταγή για το καλοκαιρινό τιραμισού με φράουλες! Πρόκειται για μια δροσερή και ανάλαφρη παραλλαγή της κλασικής συνταγής «καφές-ρούμι-κακάο» του γνωστού και πολυαγαπημένου γλυκού, με βασικό συστατικό τη λαχταριστή φράουλα.
Η συνταγή αυτή είναι πολύ απλή και μπορείς να την ετοιμάσεις γρήγορα φτιάχνοντας ένα επιδόρπιο δροσερό και νόστιμο με χρώματα και αρώματα που θα λατρέψεις.
Χρόνος ετοιμασίας: 30 λεπτά (και 1 ώρα παραμονής στο ψυγείο)
Επίπεδο δυσκολίας: εύκολο
Για 6-8 άτομα
Υλικά
- 250 γρ τυρί μασκαρπόνε
- 200 ml σαντιγί
- 2 κρόκοι αυγών
- 100 γρ ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή) + 1 κουταλιά της σούπας + 1 κουταλάκι του γλυκού
- 300 γρ φράουλες
- 200 γρ μικρό παντεσπάνι
- 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
- 1 λεμόνι
- 20 γρ ψιλοκομμένα φιστίκια
Εύκολη και γρήγορη ιδανική καλοκαιρινή παραλλαγή του αγαπημένου τιραμισού με φράουλες για να δροσιστούμε γλυκά!
Οδηγίες
Τακτοποιείστε τα υλικά της συνταγής για να ετοιμάσετε το τιραμισού: βγάλτε το τυρί από το ψυγείο, τα αυγά που πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, ζυγίστε τη ζάχαρη, τις φράουλες, το παντεσπάνι, τα φυστίκια, μετρήστε το ρούμι, πλύντε τα λεμόνια. Τέλος βγάλτε τη σαντιγί από το ψυγείο και χτυπήστε την σταθερά έως ότου γίνει σφιχτή, λίγο πριν αρχίσετε τη διαδικασία. Ξεκινάμε!
Ξύστε τη φλούδα από τα λεμόνια με προσοχή για να μην τρίψετε και το άσπρο τμήμα που είναι πικρό. Βάλτε το ξύσμα σε ένα μπολ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Έπειτα κόψτε το λεμόνι στη μέση και στύψτε το για να βγάλετε το χυμό του.
Πλύνετε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό τις φράουλες και καθαρίστε τις. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και βάλτε τις σε ένα μπολ.
Προσθέστε στις φράουλες μία κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Πολτοποιείστε με ένα μπλέντερ τις φράουλες και εάν θέλετε κοσκινίστε τον πολτό για να απομακρύνετε τα κουκούτσια. Στον πολτό αυτό θα τοποθετήσετε αργότερα το παντεσπάνι.
Σε ένα άλλο μπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών και 100 γρ ζάχαρη, χτυπήστε καλά για λίγα λεπτά μέχρι να έχουν απαλή και αφρώδη υφή.
Προσθέστε το τυρί μασκαρπόνε και ανακατέψτε ξανά καλά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα χωρίς σβώλους. Έπειτα βάλτε το ρούμι και ανακατέψτε πάλι.
Αντί για ρούμι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο λικέρ επιθυμείτε (πχ. Amaretto). Εάν θέλετε να σερβίρετε το γλυκό σε παιδιά μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρούμι με χυμό πορτοκάλι ή ανανά.
Προσθέστε τη σαντιγί στο μείγμα με το μασκαρπόνε που ετοιμάσατε πριν και ανακατέψτε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα με κινήσεις προσεκτικές για να μην χαλάσετε την κρέμα.
Βυθίστε τα παντεσπάνια στην κρέμα φράουλας που είναι ήδη έτοιμη και αφήστε τα να εμποτιστούν για λίγα δεύτερα. Καλύψτε τους πάτους από τα μπολ σερβιρίσματος με τα δύο παντεσπάνια φράουλας στο καθένα.
Έπειτα προσθέστε μια στρώση από κρέμα τιραμισού σε κάθε μπολ και από πάνω βάλτε άλλη μια στίβα από παντεσπάνια φράουλας για να μπει στο τέλος πάνω πάνω η κρέμα μασκαρπόνε.
Ολοκληρώστε περιχύνοντας το κάθε μπολ με ψιλοκομμένα φιστίκια και μία πρέζα ξύσμα λεμονιού. Χρησιμοποιείστε ελεύθερα για γαρνιτούρα τις φράουλες που έχουν απομείνει και μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένες φράουλες στις στρώσεις με παντεσπάνι ή στην κορυφή του κάθε μπολ!
Στη συνταγή αυτή μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν παραλλαγή βατόμουρα αντί για φράουλες και το αποτέλεσμα είναι εξίσου φανταστικό!
Το τιραμισού είναι έτοιμο να μπει στο ψυγείο και να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι να σερβιριστεί. Ιδανικά η προετοιμασία του πρέπει να γίνει το πρωί για να καταναλωθεί το μεσημέρι ή ακόμα και το βράδυ, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά και να μαλακώσουν τα παντεσπάνια. Το σημαντικότερο είναι να σερβιριστεί ΚΡΥΟ καθώς αποτελεί ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο και μπορεί να συνοδεύεται ιδανικά από κρύο ποτό ή αναψυκτικό.
Εάν απομείνει γλυκό (που είναι σχεδόν απίθανο) μπορείτε να το ξαναβάλετε στο ψυγείο αλλά πρέπει να καταναλωθεί μέσα στις επόμενες 2-3 μέρες.
Καλή σας απόλαυση!
Πηγή: http://www.chiccacook.com/
Κατηγορίες: Συνταγές
-
Parentsland