Επιστροφή στο σχολείο: Συμβουλές εξοικονόμησης στις αγορές σας


Για τους γονείς η έναρξη της σχολικής χρονιάς δε σηματοδοτεί μόνο την επαναπροσαρμογή των παιδιών σε πρόγραμμα και τη βοήθεια στο διάβασμα τους, αλλά και σημαντικά έξοδα που πρέπει να γίνουν. Πολλές φορές τα έξοδα της σχολικής έναρξης είναι μεγάλα και επιφέρουν άγχος και προβλήματα στις οικογένειες.

2

 

Όμως η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται να κοστίζει τόσο ακριβά η επιστροφή στο σχολείο και για τους έξυπνους καταναλωτές που οργανώνουν τις αγορές τους υπάρχουν πολλοί τρόποι εξοικονόμησης. Σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να μειώσετε και εσείς τα έξοδα της σχολικής χρονιάς!

Δε χρειάζεται αυτή η σχολική χρονιά να είναι δαπανηρή. Συμβουλές εξοικονόμησης για μία ευχάριστη σχολική έναρξη!

 

  • Εξοικονομείστε στα σχολικά γεύματα

Η επιστροφή στο σχολείο δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει οι γονείς να συσκευάζουν κάθε μέρα το γεύμα των παιδιών, αλλά μπορούν να προμηθευτούν με επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία γευμάτων που χωράνε σάντουιτς, φρούτα, λαχανικά και ροφήματα χωρίς να χρειάζεται να αντικατασταθούν κάθε μέρα. Αναζητείστε προσφορές σουπερμάρκετ στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε στα παιδικά γεύματα και επωφεληθείτε από αυτές δημιουργώντας απόθεμα που θα το χρησιμοποιήσετε αργότερα.

lunch box

 

 

  • Ορίστε προϋπολογισμό για την αγορά σχολικών ρούχων

Είναι πολύ βασικό να φτιάξετε μια λίστα με τα απαραίτητα είδη που χρειάζεστε και να θέσετε έναν προϋπολογισμό στις αγορών ενδυμάτων για το σχολείο, ώστε να μη ξεφύγετε σε αλόγιστα έξοδα. Μιλήστε στο παιδί σας για την επιλογή ρούχων που θα κρατήσουν στο χρόνο και θα μπορεί να φοράει και σε άλλη περίοδο.

clothes-shopping

Επίσης είναι σημαντικό προτού βγείτε για ψώνια να ψάξετε καλά τις ντουλάπες σας και να σιγουρευτείτε ότι σας λείπουν τα είδη που θα αγοράσετε. Αναζητήστε ρούχα των μεγαλύτερων παιδιών που τώρα μπορούν να φορέσουν τα μικρότερα και μη διστάσετε να ρωτήσετε συγγενείς και φίλους εάν έχουν ρούχα που είναι σε καλή κατάσταση και δεν τα χρειάζονται.

 

 

  • Μιλήστε στο παιδί σας

Stock Photo by Sean Locke www.digitalplanetdesign.com

 

Προτού βγείτε στα μαγαζιά για να κάνετε τις απαραίτητες αγορές, μιλήστε με το παιδί σας για να μην ξεφύγουν εκτός ελέγχου τα έξοδα σας και βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Ξεκαθαρίστε μαζί του ποια είδη είναι απαραίτητα να αγοραστούν και ποια είναι επιθυμίες. Με αυτό τον τρόπο θα μειώσετε το άγχος που σας δημιουργείται εντός του καταστήματος για περιττές αγορές και θα έχετε καλύτερη συνεννόηση με το παιδί σας.

 

 

  • Ψωνίστε πρώτα στο… σπίτι σας!

School_Supplies

 

Πριν ξεκινήσετε να αγοράζετε τα σχολικά είδη που χρειάζεται το παιδί, ψάξτε μέσα στο σπίτι για προμήθειες που μπορεί να έχουν μείνει από την προηγούμενη χρονιά. Συλλέξτε όλα τα μολύβια, στυλό, τετράδια και άλλα είδη που βρήκατε και αφαιρέστε τα από τη λίστα με τα σχολικά είδη που χρειάζεται να αγοράσετε για να εξοικονομήσετε χρήματα. Για τα υπόλοιπα που θα αγοράσετε, αναζητήστε χαμηλές τιμές και προσφορές.

 

 

 

  • Κάντε τις αγορές σας αργότερα

Εάν είστε από αυτούς που δεν ψωνίσατε νωρίς τις σχολικές προμήθειες, μπορείτε να περιμένετε και να ψωνίσετε αργότερα. Πάρτε το χρόνο σας και αναζητήστε καλύτερες τιμές την περίοδο που θα ανοίξουν τα σχολεία, εκτός και αν το παιδί έχει άμεση ανάγκη από κάποια σχολικά είδη.

1

Μπορείτε επίσης να προετοιμαστείτε εγκαίρως κατά τη διάρκεια του έτους για την επόμενη σχολική χρονιά και να αποφύγετε τα μεγάλα μαζικά έξοδα σχολικών ειδών τέτοια εποχή του χρόνου. Εξάλλου οι λίστες προμηθειών είναι ίδιες πάνω κάτω από χρονιά σε χρονιά.

 

 

Καλή σχολική χρονιά!

kids

Πηγή: www.dailyworth.com

Κατηγορίες: Tips οικονομίας