Επιστροφή στο σχολείο: Συμβουλές για έξυπνες αγορές


Την Παρασκευή ανοίγουν τα σχολεία και καλωσορίσουμε επίσημα το φθινόπωρο και τη νέα σχολική χρονιά. Η προετοιμασία για την επιστροφή στα θρανία είναι διασκεδαστική και ενθουσιώδης αλλά τις περισσότερες φορές δαπανηρή και κουραστική, με πολυκοσμία και αναμονή σε ατελείωτες ουρές. Για να τα αποφύγετε όλα αυτά και να κάνετε οικονομία στις αγορές σας, ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές.

back_to_school

Επιστροφή στο σχολείο: Συμβουλές για οικονομικές αγορές σε σχολικά είδη χωρίς πολλά έξοδα και πανικό!

 

Κάντε τις αγορές με λίστα

Πριν ξεκινήσετε τις αγορές για τη σχολική χρονιά, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τί χρειάζεστε και τί είναι απαραίτητο να αγοράσετε.

school supplies

Αρχικά κάντε έναν έλεγχο για να δείτε ποιες σχολικές προμήθειες έχετε ήδη στο σπίτι από προηγούμενες χρονιές ή από μεγαλύτερα παιδιά και συνέχεια σημειώστε τα σχολικά είδη που πρέπει να αγοραστούν. Αφού διαμορφώσετε τη λίστα είναι πολύ σημαντικές οι ακόλουθες συμβουλές:

 

  • Παίρνετε τη λίστα μαζί σας κάθε φορά που πάτε για αγορές σχολικών ειδών και φροντίστε να την τηρείτε.

shopping with list

  • Προτιμήστε να κάνετε τις αγορές στα καταστήματα τις ώρες με τη λιγότερη προσέλευση (πχ. νωρίς το πρωί) για να αποφεύγετε το συνωστισμό και τις μεγάλες ουρές.
  • Αφήστε τα παιδιά σας στο σπίτι. Είναι πολύ κουραστικό να έχετε μέσα στο κατάστημα τα μικρά παιδιά και να δημιουργείται φασαρία την ώρα που ψωνίζετε. Εάν γνωρίζετε τις προτιμήσεις τους μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τις βασικές αγορές πιο γρήγορα και δίχως να δημιουργούνται επιπλέον έξοδα αυθόρμητων αγορών.

shopping_children 2

  • Προτιμήστε να μην πάτε μόνοι και πάρτε μαζί σας για βοήθεια το σύζυγό σας, μια φίλη ή ένα συγγενή για να σας βοηθήσει με τα ψώνια ή να ασχολείται με τα παιδιά εάν δε θέλετε να τα αφήσετε στο σπίτι.

shop_school

  • Κάντε online αγορές για να αποφύγετε τις ουρές και να εξοικονομήσετε χρόνο. Υπάρχουν καταστήματα με σχολικά είδη που διαθέτουν ηλεκτρονικό κατάστημα για να αγοράσετε από το σπίτι ό,τι χρειάζονται τα παιδιά για τη νέα χρονιά.

online shopping

Η επιστροφή στο σχολείο δε θα έπρεπε να σημαίνει την εκπλήρωση επιθυμιών των παιδιών μέσω των αγορών. Αφήστε τα παιδιά να εκφραστούν μέσα από τα χρώματα, τα παιχνίδια και την προσωποποίηση των αντικειμένων και όχι από την απεριόριστη αγορά σχολικών ειδών. Τα σχέδια και τα χρώματα θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους χωρίς να σημαίνει ότι πρέπει να ξεφύγετε σε αλόγιστα έξοδα.

 

Διαμορφώστε το χώρο με τα σχολικά είδη

Όταν ολοκληρώσετε τις αγορές για το σχολείο, μην αφήσετε τα καινούργια είδη μέσα σένα ντουλάπι ή σε κάποιο συρτάρι.

homework area 1Δημιουργείστε μια όμορφη γωνιά που θα είναι αφιερωμένη στη σχολική εργασία του παιδιού και τακτοποιήστε τα σχολικά είδη. Αφήστε τα παιδιά να προσωποποιήσουν το χώρο ανάλογα με τις προτιμήσεις και τα γούστα τους και κολλήστε χαρτοταινίες για να γράψουν πάνω ότι θέλουν και να βάλουν χρώματα. Τα παιδιά θα δείξουν ενδιαφέρον για τα καινούργια τους αποκτήματα με όρεξη για το σχολείο.

 

1

Καλή σχολική χρονιά!

Πηγή: http://dailymom.com/

Κατηγορίες: Tips οικονομίας

Ετικέτες: , ,