Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα της Οικογένειας…κάθε μέρα!


Σαν σήμερα γιορτάζεται η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας που καθιερώθηκε από το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ προκειμένου να αναδειχθεί η σπουδαιότητα της οικογένειας ως βασικός πυρήνας της κοινωνίας.
 

Με αφορμή τη σημερινή μέρα αναλογιζόμαστε το δύσκολο και θεμελιώδη ρόλο του γονέα στην οικογένεια. Συνήθως η πλειοψηφία των γονέων διερωτούνται εάν είναι αρκετά καλοί και θέλουν συνεχώς να γίνονται καλύτεροι. Προτείνουμε λοιπόν στους αναγνώστες μας που είναι γονείς αλλά και στους υπόλοιπους υποψήφιους μελλοντικούς γονείς να σκεφτούν πως θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα καλύτεροι στο ρόλο τους με εύκολες και γρήγορες ιδέες!

 

  • Κλείστε τα κινητά τηλέφωνα, tablets και laptops όταν γυρνάτε σπίτι από τη δουλειά γιατί ο χρόνος της ημέρας που απομένει να περάσετε με τα παιδιά σας μέχρι να κοιμηθούν είναι πολύτιμος για αυτά αλλά και για εσάς. Αφιερώστε τους λοιπόν αυτές τις ώρες για να τις περάσετε παρέα δίνοντας τους την αμέριστη προσοχή σας που τόσο αποζητούν, καθώς η δουλειά μπορεί να περιμένει.

family time

 

  • Κάνετε κάτι καινούργιο μαζί, μία δραστηριότητα που δεν έχετε μοιραστεί ποτέ μαζί τους ή που δεν έχετε κάνει ποτέ ούτε και εσείς. Θα μπορούσε να είναι μία κατασκευή, μία αθλητική δραστηριότητα, ή μία δραστηριότητα εκτός σπιτιού. Σημασία έχει να είναι κάτι ενδιαφέρον για εσάς και τα παιδιά σας και πάνω από όλα διασκεδαστικό!

family activities

 

  • Διαβάστε και συμβουλευτείτε ένα βιβλίο για το ρόλο του γονέα. Οι περισσότεροι από εμάς εξετάσαμε διεξοδικά αμέτρητα βιβλία και δεχθήκαμε πολλές συμβουλές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αλλά κάπου στην πορεία ξεχάσαμε να τα εφαρμόζουμε με τα παιδιά μας. Επομένως είναι σημαντικό να ανατρέξετε σε συμβουλές για κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ή απλά για να πάρετε νέες ιδέες και να πειστείτε ότι είστε καλύτεροι από όσο νομίζατε ως γονείς.

vivlia_goneis

 

  • Θυμηθείτε πως ήταν να είστε παιδιά. Ξαναμπείτε σε αυτό το ρόλο και μοιραστείτε τις στιγμές που περάσατε με τα παιδιά σας, δείξτε τους φωτογραφίες από τα παιδικά σας χρόνια και μάθετε τους τα παιχνίδια που παίζατε τότε. Θα λατρέψουν να ακούνε ιστορίες για εσάς όταν ήσασταν παιδί και εσείς θα μπορέσετε να μπείτε καλύτερα στη δική τους θέση και να τα κατανοήσετε.

memories

 

  • Βρείτε χρόνο για ένα οικογενειακό γέυμα. Είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεται η οικογένεια τέτοιες στιγμές γύρω από το τραπέζι και δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί και το άγχος της καθημερινότητας μας κάνει να το ξεχνάμε και να το αμελούμε. Βρείτε λοιπόν χρόνο και αρπάξτε την ευκαιρία για οικογενειακές συναντήσεις που προσφέρουν τη δυνατότητα για συζήτηση και δέσιμο των σχέσεων παρέα με νόστιμα φαγητά.

Happy family

 

Αξιοποιήστε τις παραπάνω ιδέες και περάστε μία χαρούμενη, δημιουργική και διασκεδαστική ημέρα σήμερα με την οικογένεια σας αλλά και κάθε μέρα!

 

Πηγή http://theworkingparent.com

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas