Μάθετε ποιο είναι το ιδανικό προϊόν κάλυψης για εσάς!


Όλες τις γυναίκες μας απασχολεί το θέμα της ομορφιάς και του σωστού μακιγιάζ αλλά μερικές φορές η πληθώρα των καλλυντικών μας δυσκολεύει στο να κάνουμε την κατάλληλη επιλογή. Ειδικά το θέμα του μέικ-απ και της επιλογής του σωστού προϊόντος για βάση σύμφωνα με την επιδερμίδα και τις ανάγκες μας είναι πολύ σημαντικό. Ακολουθεί ένας χρήσιμος οδηγός με όλα τα είδη κρέμας κάλυψης (foundations) που κυκλοφορούν που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

cover 3

 

Βαθμός κάλυψης

 • Απαλή : σχεδόν διάφανη, δεν καλύπτει σημάδια ή φακίδες
 • Ελαφριά: χρησιμοποιείται περισσότερη χρωστική ουσία από την απαλή, δεν καλύπτει σημάδια ή φακίδες αλλά θα εξομαλύνει μια κατακόκκινη χροιά ή κηλίδες
 • Μεσαία: Λιγότερο αδιαφανής από την πλήρη, καλύπτει σημάδια, ανομοιομορφίες και κηλίδες
 • Πλήρης: η πιο αδιάφανη μορφή κρέμας κάλυψης, καλύπτει τις περισσότερες ατέλειες αλλά για να καλύψει φακίδες χρειάζεται να εφαρμοσθεί μαζί με κονσίλερ

foundations

 

Tinted Moisturizer

Τι είναι: Πρόκειται για ενυδατική κρέμα προσώπου με χρώμα, ώστε να εξομαλύνει το δέρμα. Ορισμένες περιέχουν SPFγια ηλικιακή προστασία ή έχουν αντιγηραντικές ιδιότητες.

Κάλυψη: Απαλή προς ελαφριά- απλά κάνει ομοιόμορφη την επιδερμίδα.

Τύπος δέρματος: για όλους τους τύπους; Για όποια γυναίκα επιθυμεί ταυτόχρονα απαλή κάλυψη και μια δόση ενυδάτωσης.

TINTED-MOISTURIZER

 

BB Cream

Τι είναι: ΒΒ κρέμα σημαίνει “BlemishBalm”  και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ασία εδώ και χρόνια. Εναλλακτικά σημαίνει “BeautyBalm” λόγω των πολλαπλών ιδιοτήτων που έχει.

Κάλυψη: επειδή η ΒΒ κρέμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο σαν κρέμα κάλυψης αλλά και σαν κρέμα περιποίησης ή βάση προσώπου, η κάλυψη ποικίλλει. Από μόνες τους προσφέρουν ελαφριά έως μεσαία κάλυψη και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν αρχική κρέμα κάτω από κάποιο καλυπτικό, μπορούν να αναμειχθούν με την κρέμα ενυδάτωσης ή να χρησιμοποιηθούν μόνες τους.

Τύπος δέρματος:  για όλους τους τύπους, ειδικά για προβληματικό δέρμα ή δέρμα με ακμή

BB-Creams

 

Stick Foundation

Τι είναι: μία συμπυκνωμένη μορφή καλυπτικής κρέμας σε μορφή στικ. Μετά την εφαρμογή η κρεμώδης υφή συνήθως καταλήγει σε φινίρισμα πούδρας.

Κάλυψη: ελαφριά ως πλήρης αναλόγως με την εφαρμογή. Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε στρώσεις με αυτό το προϊόν για να έχετε περισσότερη κάλυψη καθώς και να το συνδυάσετε με κονσίλερ. Βέβαια είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κρέμα ματιών πριν την εφαρμογή και να την αναμειγνύεται με το προϊόν εάν θέλετε να το εφαρμόσετε γύρω από την περιοχή των ματιών.

Τύπος δέρματος: κανονικό προς λιπαρό. Εάν έχετε ξηρό δέρμα δε συνίσταται αυτό το προϊόν για εσάς γιατί έχει φινίρισμα πούδρας.

Stick-Foundation 1

 

Cream Foundation

Τι είναι:  μία συμπυκνωμένη μορφή κάλυψης, απαιτείται μικρή ποσότητα για την εφαρμογή και συνήθως είναι εμποτισμένη με θρεπτικά συστατικά.

Κάλυψη:  μεσαία έως πλήρης

Τύπος δέρματος: κανονικό προς ξηρό εάν αναγράφεται ότι είναι αντιγηραντική, ή κανονικό προς λιπαρό εάν είναι χωρίς έλαια ή για την καταπολέμηση της ακμής.

Cream-Foundation

 

Powder Foundation

Τι είναι:  συμπυκνωμένη μορφή κρέμας κάλυψης με πούδρα που έχει συσκευαστεί και συμπιεστεί.

Κάλυψη:  ελαφριά προς πλήρης αναλόγως με την εφαρμογή, να μην την συγχέεται με πούδρες που είναι για σετάρισμα της επιδερμίδας ή για μείωση της γυαλάδας- αυτή η κρέμα θα σας δώσει κάλυψη.

Τύπος δέρματος: κανονικό προς ξηρό, εάν το δέρμα σας εμφανίζει έντονη ξηρότητα καλύτερα να το αποφύγεται γιατί η πούδρα τονίζει περισσότερο τις ξηρές περιοχές

powder-foundation-with-brush

 

Liquid Foundation

Τι είναι:  αυτός είναι ο πιο κοινός τύπος κρέμας κάλυψης που προτιμάται συχνότερα από τις περισσότερες γυναίκες. Έχει πιο ρευστή μορφή από τις υπόλοιπες κρέμες και συναντάται σε πληθώρα εταιριών καλλυντικών.

Κάλυψη:  ποικίλλει από ελαφριά έως πλήρη

Τύπος δέρματος: ποικίλλει για όλα τα δέρματα από ενυδατική, χωρίς έλαια και αντιγηραντική. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζετε την ετικέτα του προϊόντος προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι είναι το κατάλληλο για εσάς. Μερικές λέξεις-κλειδιά που θα σας βοηθήσουν είναι:

 • λαμπερή, φωτεινή, δροσερή, υγιής= ενυδατική
 • ματ, με διάρκεια, άψογη εφαρμογή, φυσικό φινίρισμα= χωρίς έλαια
 • φυσική, ανάλαφρη, αόρατη=  απαλή έως ελαφριά κάλυψη

liquid-foundation

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

 • αποφύγετε να τρίβετε την κρέμα στην επιδερμίδα σας αλλά προσπαθήστε να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις ώστε να εφαρμοστεί πιο ομοιόμορφα
 • χρησιμοποιείστε αντιβακτηριδιακά σφουγγαράκια για την καλύτερη εφαρμογή της κρέμας καθώς δεν απορροφούν το προϊόν, πλένονται εύκολα  και διαρκούν πολύ

sponges

 • κάντε πιο σταθερό το μέικ-απ με την εφαρμογή πούδρας ώστε να διατηρηθεί όλη μέρα
 • μην χρησιμοποιείται την κρέμα κάλυψης ως κονσίλερ (εκτός και αν είναι σε μορφή στικ) γιατί δε θα σας δώσει τον ίδιο βαθμό κάλυψης και δε θα έχει την ίδια διάρκεια και σταθερότητα που απαιτεί η περιοχή των ματιών

 

 

Πηγή: http://dailymom.com/

Κατηγορίες: Tips Ομορφιάς