Πως να φτιάξετε το πρωτομαγιάτικο στεφάνι


Αύριο γιορτάζουμε την πρωτομαγιά και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να βγείτε στη φύση και να απολαύσετε το ανοιξιάτικο τοπίο! Τι καλύτερο από το να τηρήσετε το πρωτομαγιάτικο έθιμο του στεφανιού και να το φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και διασκεδαστικά.

 

flowersΓια να φτιάξετε το στεφάνι θα χρειαστείτε μόνο τα υπέροχα λουλούδια της φύσης και ένα ψαλίδι για να διευκολυνθείτε. Διαλέξτε ότι χρώμα και είδος σας αρέσει και χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας για να δημιουργήσετε τη δική σας σύνθεση. Όσον αφορά τις «τεχνικές» οδηγίες ακολουθείστε τα παρακάτω.

 

 

Αφού διαλέξετε τα λουλούδια που θέλετε να βάλετε στο στεφάνι για να το στολίσετε, φροντίστε να επιλέξετε κάποιο εύκαμπτο λουλούδι για να φτιάξετε τη βάση του στεφανιού έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα σπάσει.

 

Βήμα 11

Κόψτε τα λουλούδια που θα χρησιμοποιήσετε ως βάση (κατά προτίμηση να είναι πράσινα φυτά) και ευθυγραμμίστε τα. Φροντίστε να έχουν επαρκές μήκος (γύρω στα 20 εκ.) γιατί είναι πιο εύκολο να τα πλέξετε στα επόμενα βήματα.

 

Βήμα 2  2

Ξεκινήστε με δύο λουλούδια τη διαδικασία χτισίματος της βάσης. Αρχικά τοποθετήστε το στέλεχος του ενός  λουλουδιού κάθετα πάνω στο άλλο.

 

Βήμα 3 3

Λυγίστε και στρίψτε το στέλεχος του λουλουδιού κάτω από το άλλο.

 

Βήμα 4 4

Φέρτε τον κορμό του λουλουδιού ξανά πάνω και πιέστε το για να ευθυγραμμιστεί το με το άλλο λουλούδι.

 

Βήμα 5 5

Καθώς κρατάτε με το αριστερό χέρι τα δύο λουλούδια που πλέξατε παραπάνω, πάρτε ένα τρίτο λουλούδι και αφού το τοποθετήσετε στην κορυφή τότε λυγίστε το από κάτω (όπως κάναμε στο βήμα 3).

 

Βήμα 6 6

Στη συνέχεια  στρίβετε προς τα πάνω ξανά το λουλούδι και το ευθυγραμμίζετε παράλληλα με τα υπόλοιπα (όπως κάναμε στο βήμα 4).

 

Βήμα 7 7

Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα λουλούδια πλέκοντας κυκλικά το στεφάνι. Μπορείτε να το επαναλάβετε όσες φορές επιθυμείτε ανάλογα με το τελικό μέγεθος που θέλετε να έχει το στεφάνι.

 

Βήμα 8 8

Όταν αποφασίσετε ότι το στεφάνι πρέπει να κλείσει, τότε αφού έχετε πλέξει το τελευταίο λουλούδι το τυλίγετε γερά γύρω από τα υπόλοιπα αλλά με προσοχή για να μην σπάσει.

 

Βήμα 9 9

Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία φέρτε την πλεγμένη άκρη του στεφανιού στο σημείο που είναι τα αρχικά λουλούδια και  σφηνώστε τα εκεί ώστε να κλείσει ο κύκλος.

 

Βήμα 10 10-

Αφού είναι έτοιμη η βάση του στεφανιού μπορείτε να πάρετε τα υπόλοιπα λουλούδια που έχετε μαζέψει για να διακοσμήσετε το στεφάνι. Τα λουλούδια αυτά μπορούν να έχουν μικρότερο μήκος και να είναι πολύχρωμα ανάλογα με τα γούστα σας.

 

Βήμα 11 11

Για το τέλος τοποθετήστε όλα τα λουλούδια ισομετρικά γύρω στο στεφάνι και μπορείτε να βάλετε κάποια λουλούδια που να είναι μεγαλύτερα από τα υπόλοιπα και πιο εντυπωσιακά σε δυο- τρία σημεία ανάλογα με το μέγεθος του στεφανιού.

 

Με τα παραπάνω βήματα μπορείτε να δοκιμάστε ό,τι συνδυασμούς λουλουδιών επιθυμείτε και θα έχετε ένα φανταστικό αποτέλεσμα!

end

 

Καλή επιτυχία!

 

Πηγή: https://www.etsy.com 

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas