Πώς να καθαρίσεις το φούρνο μικροκυμάτων μόνο με ένα λεμόνι!


Ο φούρνος μικροκυμάτων είναι μια χρήσιμη συσκευή που χρησιμοποιείται σε πολλά νοικοκυριά καθημερινά για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου. Λόγω της συχνής χρήσης που έχει είναι λογικό να λερώνεται το εσωτερικό του κάθε τόσο από το ζέσταμα του φαγητού και γι’αυτό είναι απαραίτητο να φροντίζουμε για τον καθαρισμό του.

Καθαρισμός του φούρνου μικροκυμάτων εύκολα, γρήγορα και οικονομικά με ένα λεμόνι!

Η λύση που βρήκα είναι φθηνή, υγιεινή χωρίς χημικά και εύκολη αφού πρόκειται για το λεμόνι. Μπορείτε χρησιμοποιώντας ένα λεμόνι να απομακρύνετε όλη τη βρωμιά από το φούρνο μικροκυμάτων με απλά βήματα:

1. Θα χρειαστείτε ένα λεμόνι και ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων γεμάτο με μισή κούπα νερό.

1

2. Κόψτε το λεμόνι στη μέση , στύψτε το μέσα στο νερό και ρίξτε τις φλούδες μέσα στο νερό.

2

3. Βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων και ζεστάνετε το για 5 λεπτά, για να βγάλει ατμό. Μην ανοίξετε το πορτάκι και αφήστε το για άλλα 5 λεπτά να εγκλωβίσει τον ατμό γιατί βοηθάει στον καθαρισμό των λεκέδων.

clean microwave

4. Έπειτα αφαιρέστε το μπολ (με προσοχή είναι καυτό) και σκουπίστε με ένα απαλό ύφασμα το εσωτερικό του φούρνου. Ξεκινήστε με την πάνω μεριά, συνεχίστε με τα πλαϊνά του φούρνου και ολοκληρώστε με το κάτω μέρος, χωρίς να ξεχάσετε την πόρτα! Εάν βρείτε επίμονους λεκέδες που δεν καθαρίζουν εύκολα, βουτήξτε το ύφασμα στο μπολ με το νερό και το λεμόνι και τρίψτε δυνατά μέχρι να φύγουν.

6

Δείτε πόσο εύκολα αφαιρούνται οι βρομιές και καθαρίζουν οι επιφάνειές του!

7

 

Πηγή: http://www.tablespoon.com

Κατηγορίες: η «Σοφία» του timimas

Ετικέτες: , , ,