Σπιτική δροσερή σανγκρία με φράουλες


Μια πρωτότυπη σανγκρία που χρειάζεται λίγα λεπτά για να φτιαχτεί, έχει φυσική γλυκαντική ουσία και φρούτα!

Πρόκειται για μια συνταγή που μπορούμε εύκολα και οικονομικά να ετοιμάσουμε για να έχουμε ένα από τα καλύτερα καλοκαιρινά ποτά που σε συνδυασμό με φρέσκα φρούτα είναι πραγματικά απολαυστικό να πιείς παγωμένα μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

Strawberry-Sangria-1

Είναι πανεύκολη η συνταγή καθώς χρειάζεται περίπου 10 λεπτά να την ετοιμάσεις εάν δεν θέλεις να φτιάξεις σιρόπι (βήμα 1 στις οδηγίες παρακάτω) αλλά προτιμάς να ανακατέψεις το κρασί που έχεις σπίτι και 1/2 φλιτζάνι μέλι μαζί μέχρι το μέλι να διαλυθεί και να αποκτήσει το ρόφημα μια γλυκιά φυσική γεύση. Έπειτα προσθέτεις φρέσκες κομμένες φράουλες και πορτοκάλια, σκεπάζεις το μείγμα και το αφήνεις να κρυώσει για τουλάχιστον 6 ώρες και μέχρι 24 ώρες. Τέλος προσθέτεις το ανθρακούχο νερό και μερικές ακόμα φέτες πορτοκάλι προτού σερβίρεις το απολαυστικό ρόφημα.

 

Το κρασί που προτείνεται σε αυτή τη συνταγή είναι λευκό αντί για κόκκινο καθώς ταιριάζει περισσότερο να το πιεις παγωμένο με φράουλες μια καλοκαιρινή βραδιά με φίλους. Επίσης είναι πιο οικονομικό να χρησιμοποιήσεις ένα οποιοδήποτε φθηνό λευκό κρασί από το να αγοράσεις σανγκρία.

Strawberry-Sangria-3

 

 

Υλικά για 8 μερίδες

  • 8 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες κατά το ήμισυ
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη ή 1/2 φλιτζάνι μέλι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 750 ml, μπουκάλι λευκό κρασί όπως το Sauvignon Blanc ή Pinot Grigio
  • 1 φλιτζάνι φρέσκες φράουλες κομμένες
  • 2 φλιτζάνια ανθρακούχο νερό, διατηρημένα με απλή ψύξη
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

 

Οδηγίες

  1. Για να προετοιμάσουμε το σιρόπι, σε μια μεγάλη κατσαρόλα αναμειγνύουμε κομμένες κατά το ήμισυ τις φράουλες, τη ζάχαρη και το νερό. Περιμένετε να βράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί ζάχαρη. Απομακρύνετε το μείγμα από τη θερμότητα. Σκεπάστε το και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Έπειτα περάστε διαδοχικά το μείγμα από ένα στραγγιστήρι, κρατήστε το υγρό και πετάξτε τα στερεά (θα πρέπει να έχετε 3 κούπες σιρόπι). Σε μια κανάτα 2 λίτρων, ανακατέψτε μαζί το σιρόπι, το κρασί, και κομμένες φράουλες. Καλύψτε και καταψύξτε μέχρι 24 ώρες.
  3. Πριν το σερβίρισμα, ανακατέψτε το ανθρακούχο νερό. Σερβίρουμε σε ποτήρια με φέτες πορτοκαλιού.

Strawberry-Sangria-4

Καλή απόλαυση!

Πηγή: http://www.gimmesomeoven.com

Κατηγορίες: Συνταγές